SISU idrottsutbildarna

Fredag den 30 september är det dags för Idrottens dag! På 43 skolor runt om i Uppland kommer nästan 8 500 barn att få prova på olika idrotter och inspireras till aktivitet och rörelse.

Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. På Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier får du information om föreningen som arbetsgivare, inkomstdeklaration och kontrolluppgift.

En aktiv fritid för alla!

(2022-09-12 15:12)
Den här veckan pågår Parasportveckan med digitala föreläsningar samt möjlighet att prova olika parasporter. Vi lyfter också goda exempel. Läs mer om hur nätverket Fritid för alla verkar för att ge människor med funktionsnedsättning en aktiv fritid.

Är du mellan 16 och 25 och gör en elitsatsning inom din idrott? Då är du välkommen att delta i nätverket Plats för utveckling!

Som säsongsupptakt arrangerade handbollsklubben Skånela IF Skåneladagen, en inspirationsdag för aktiva och ledare med syfte att utveckla verksamheten efter några tuffa år med coronapandemin.

VALET 2022: Uppsalas kommunalråd/gruppledare berättar om sina partiers plan för idrottens framtid i Uppsala kommun och du kommer att få möjlighet att ställa dina idrottsfrågor till dem. Paneldebatt på IFU Arena den 25 augusti klockan 18:30-20:00.

Ledarcamp Uppland är ett helg-läger för unga ledare mellan 15 och 25 år. Lägret ska inspirera och stimulera unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten. Vem vill du skicka till Ledarcamp Uppland?

Öppettider i sommar

(2022-06-23 13:50)
Det drar ihop sig till semestertider och under perioden 27 juni - 15 augusti har vi begränsade öppettider.

Elevledda rastaktiviteter, temaveckor och rörelsepauser. Det är några aktiviteter som har införts på Hågadalsskolan i Uppsala sedan de gick med i Rörelsesatsning i skolan.

För att få fler aktiva att stanna kvar inom idrotten och för att förebygga avhopp startar RF-SISU Uppland nu satsningen Världens bästa idrottsförening! Vill din förening delta?

Med ett rikt utbud av aktiviteter och arrangemang bidrar Grisslehamns Sportklubb till rörelse, glädje och samhörighet för alla invånare - hela livet.

Förra veckan var det rörelsevecka på Öregrunds skola och i torsdags fick skolans drygt 150 elever testa på många olika aktiviteter med RF-SISU Upplands rörelsebana.

Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.

På RF-SISU Upplands distriktsstämma fick Pyry Niemi förnyat förtroende att leda styrelsen de kommande två åren.

Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med bra fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.

Grönbetesvägen 14

E-post: info@knutbyif.se