Hoppa till sidans innehåll

Spårskötseln


Elljusspåret sköts helt ideellt av Knutby IF:s skidsektion. I skötseln ingår att röja sly, klippa gräs och köra ut spån. Vintertid jobbar 10 personer efter ett rullande schema med att göra skidspår. Skidåkning är ju vår kärnverksamhet men vi lägger även stor omsorg på att få till ett jämnt och mjukt underlag på marken.

Kostnader för skötseln, d v s inköp av spån och drivmedel till redskapen, bekostas av Knutby IF med pengar som vi tjänat ihop genom granförsäljning, skogsplantering, tävlingsarrangemang, sponsring etc. Uppsala Kommun betalar ut ett skötselbidrag för att täcka kostnaderna för elbelysningen.

Till vår glädje är spåret ganska flitigt använt året om. Att många vill använda spåret är det bästa beröm vi kan få.

Under de få månader eller, i sämsta fall veckor, som vi har snö försöker vi alltid göra ett klassiskt spår i bredd med en packad s k skatebädd för fristilsåkning. Tyvärr så finns det ett fåtal personer som inte vill respektera andras arbete utan anser att den packade delen ska användas till att promenera i. Det blir djupa gropar i snön där sedan snön snabbt smälter undan.

Vi försöker ofta förklara att även den packade delen är ett skidspår och får svaret att vi bör sätta upp skyltar som förklarar detta.

De skyltar vi sätter upp brukar vi få hämta i skogen på vårkanten där de ligger söndersparkade och slängda. Med tanke på den tid och resurser som läggs ned på skidspåret så känns sådana markeringar ganska tråkiga.

Vi vill verkligen önska alla välkomna till elljusspåret men vi hoppas att man väljer att ha skidor på fötterna när vi har försökt att göra skidspår.

Uppdaterad: 27 NOV 2015 20:12 Skribent: Leif Andersson, KIF-skidor
E-post: This is a mailto link

 

Friskvårdskupong

 

Actiway logga

 

 

Postadress:
Knutby IF
Grönbetesvägen 14
74012 Knutby

Besöksadress:
Svärdens IP, Ellstavägen
74012 Knutby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info