KIF-dagen - från moll till dur

24 AUG 2009 21:14
I lördags var det dags för den andra upplagan av KIF-dagen. Vädermässigt kunde det inte ha startat sämre med hällregn, men efter regn kommer sol...
  • Skapad: 24 AUG 2009 21:14

Dagen inleddes med att A-laget tog sig an IF Fram från Åland. Trots det myckna regnandet och ett visst tryck av hemmalaget slutade matchen 0-0 efter stundtals riktigt bra spel.

KIF Gymnastik hade därefter ordnat ett Stavgångsrally på ca 3 km med ett antal frågor och klurigheter ute på byn. Regnet gjorde tyvärr att det inte var så många som drog iväg, kanske rädda för vattenplaning? Lena Karlsson kunde ta hem rallypriset.

P97 mötte Roslagsbro IF och kunde med ett storstilat spel vinna matchen med 4-1! Det har länge varit tungt för laget med många förluster men nu verkar det ha lossnat ordentligt, roligt! Vid det här laget så hade regnskyarna spruckit upp och solen så smått titta fram. Det måste ha varit skönspelet på plan som lockade fram solen.

Ett Kraftverkspass i träningslokalen stod sedan på programmet. Gymnastikssektionen passade samtidigt på att informera om höstens aktiviteter.

6 lag hade anmält sig till Byalagsstafetten på 3 x 900 meter. Publiken hade nu vuxit till sig och hejade på lagen ordentligt. Ett pris lottades ut till laget TEAM Nilsson med Cissi, Joakim och Tobias i laget.

Svärdenpokalen i bordtennis blev en liten "happening" med bra spel i en alla-mot-alla-turnering. 16 spelare ställde upp i olika åldrar och matchvana... Matcherna spelades i ett set och till slut efter riktigt finlir kunde vinnaren Fredrik Lindh koras. Tvåa kom Petter Larsson och trea Tomas Chappe Lindh.

Byalagscupen -09 lockade i år 7 lag som hade att spela i en gemensam serie där alla lag möttes. Gruppspelet ackompanjerades av medlemmar ur Knutby slagverkare som bjöd på allehanda rytmer på  sina trummor. Vid det här laget hade publiken kommit till Svärdens, drygt 200 personer var på plats under cupen och under hela dagen besökte uppskattningsvis 250 personer KIF-dagen.

Cupen avslutades med finalspel mellan 1:an och 2:an och en B-final om 3:plats. Efter straffdramatik kunde till slut laget Ring, Rang, Rung vinna cupen.

KIF-baren med partytälten uppslagna hade stundtals bråda stunder med grillning av hamburgare och försäljning av kaffe med mera. Drygt 250 hamburgare gick åt! Ett verkstadslotteri med maskiner och verktyg var populärt bland besökarna. Dragningslista

Knutby IF tackar alla deltagare, publik och funktionärer för insatserna under KIF-dagen!

Skribent: Mats L