Foto: ML Matchbild P02 110821

Fotbollens framtid i Knutby

09 JAN 2017 21:04
Ledare, tränare och fotbollsintresserade träffas för att få fart på fotbollen i Knutby IF på onsdag 11 januari kl.19.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2018 21:34

För att hitta en väg framåt har ledare, tränare och fotbollsintresserade träffats under hösten för att diskutera förutsättningarna för en nystart av fotbollen i Knutby IF. Att fotbollsverksamheten måste finnas kvar och också utvecklas i Knutby IF var alla överens om.

Det råder ingen tvekan om att det finns barn, ungdomar och vuxna som vill spela och träna fotboll i stugorna. De materiella förutsättningarna är bra med Svärdens fotbollsplaner, omklädningsrum, klubbstuga m.m.

Vad som däremot behöver utvecklas på kort sikt är en fotbollssektion som kan driva och organisera barn- och ungdomsfotbollen. Ett möte för att bilda en fotbollssektion är inbokat till onsdagen den 11 januari kl.19 i klubbstugan. Alla intresserade är välkomna!

Bakgrunden

Fotbollsverksamheten inom Knutby IF har en lång och traditionsrik bakgrund sedan 1930-talet. Som mest hade föreningen under 1990-talet två herrseniorlag, ett damseniorlag och tolv ungdomslag! Fram till bara för något år sedan arrangerade föreningen Svenska fotbollsförbundets fotbollskola varje sommar.

Därefter har verksamheten sakta men stadigt krympt. Årets säsong hade ett herrseniorlag i seriespel och två barnlag (PF07/08, PF09/10) som tränade och spelade träningsmatcher. Ytterligare ett knattelag (PF11/12) startade fotbollslek under sommaren och träffades en gång i veckan.

Efter avslutad säsong står herrseniorerna utan lagledare och tränare, framtiden är högst oviss. Antalet aktiva spelare har varierat under säsongen och stor osäkerhet råder om vilka som fortsätter i laget.

Organisatoriskt finns ingen fungerande fotbollssektion som leder och planerar verksamheten. Det gör att det är svårt för de nu aktiva och engagerade ledarna att få det stöd de behöver från idrottsföreningen.

Det är ett bekymmersamt läge med andra ord.

Skribent: Mats Lindh