Hoppa till sidans innehåll

Gympapassen


Vår ambition med Knutby IF gymnastik är att kunna erbjuda en variation av olika gympapass förlagd till olika veckodagar. Covid-19-pandemin har påverkat verksamheten mycket och verksamheten har legat på sparlåga. Förhoppningen är att verksamheten kan komma igång igen! Verksamhetsbeskrivningen nedan är hur det såg ut före pandemin.

De aktiva skall kunna välja på olika typer av gympa samt hitta en eller flera typer av gympapass som fungerar just för dem. Vår verksamhet riktar sig till gammal som ung, kille eller tjej, de som har gympa som ett intresse eller kanske de som bara behöver ett redskap för att komma i gång och röra på sig.

Step-träning 130216 Träningslokalen Svärdens

Barngympa
Här får barnen en chans att få röra på sig i grupp, motorikövningar, leker och har en positiv upplevelse av gymnastik och rörlighet. Barnen får tillsammans med föräldrarna prova på att ta sig igenom hinderbanor och leka och får utlopp för sitt spring i benen. En timmes nyttig och rolig socialsamvaro med gympa som ledord. Att röra på sig ska vara positivt och roligt!

Funktionell träning
Träning där vi utvecklar styrka, rörlighet, balans och koordinationsförmåga genom att använda våra egna kroppar som redskap. Ett pass för alla som vill ha fysiskutmaning oavsett nivå.

Lättgympa
Lite lättare gympa utan hopp och för dig som vill ta det lite lugnare eller kanske för dig som vill köra i gång din kropp igen efter ett längre träningsuppehåll. Passet innehåller styrka, rörlighet och kondition. I passet kan övningarna vara både funktionella och utföras med redskap.

Step, styrka
Passet innehåller step-up med bräda och stegkombinationer och en styrkedel som varieras med olika redskap som t.ex. skivstång, viktplattor, hantlar eller utförs enbart funktionellt dvs. med den egna kroppen som redskap.

Styrka, kondition
Ett pass med olika typer av övningar som varvas med konditon och styrka. Här kan alla olika typer av redskap användas, skivstång, hantlar, viktplattor, bräda mm Övningarna kan alltid göras i en lättare och en tyngre variant så här kan alla vara med oavsett träningsvana och kondition.

Vattengympa
Gymnastiska övningar i vatten som ökar din puls och styrka. En skonsam träningsform som passar alla som gillar vatten.

Uppdaterad: 10 APR 2022 14:00 Skribent: KIF-gymnastik

 

Friskvårdskupong

 

Actiway logga

 

 

Postadress:
Knutby IF
Grönbetesvägen 14
74012 Knutby

Besöksadress:
Svärdens IP, Ellstavägen
74012 Knutby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info